ГоловнаПолітика

Представник Єврокомісії: Україна показала приголомшливе зростання в рейтингу енергоефективності

"За два роки Україна піднялася з останньої позиції на цілком середньоєвропейський рівень"

Представник Єврокомісії: Україна показала приголомшливе зростання в рейтингу енергоефективності
Фото: casprezeny.azet.sk

За два роки Україна піднялася в рейтингу енергоефективності з самої останньої позиції в Європі на цілком середньоєвропейський рівень.

Про це сказала заступник голови директорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Катерина Матернова в інтерв'ю виданню "Новий час", відповідаючи на питання про можливу неготовність українців до енергетичних реформ.

"Це приголомшлива статистика: за два роки Україна піднялася в рейтингу енергоефективності зі самої останньої позиції в Європі на цілком середньоєвропейський рівень. Це не так легко, особливо, з огляду з яких позицій ви піднімалися", - сказала Матернова.

На її думку, українцям необхідно пояснити, чому важливі інвестиції в енергоефективність, домогтися розуміння того, що разові інвестиції в цьому напрямку будуть приносити вигоду рік за роком. "Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко - чемпіон у цій реформі. На жаль, мало хто так розуміє важливість цієї реформи, як він", - говорить Матернова.

Також представник Єврокомісії вважає, що важливим моментом у просуванні реформи енергоефективності є система стимулювання тих, хто провів енергомодернізацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram