ГоловнаПолітика

Солом'янський суд санкціонував затримання судді Чауса

Його підозрюють в отриманні 150 тисяч доларів хабара.

Солом'янський суд санкціонував затримання судді Чауса
Николай Чаус
Фото: podrobrosti.ua

Солом'янський районний суд Києва 9 вересня дозволив затримати суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса, якого підозрюють в отриманні 150 тис. доларів хабара.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Чауса підозрюють в отриманні грошей за умовний термін для 74-річної пенсіонерки, яка торгувала димедролом та іншими наркотичними речовинами.

9 серпня 2016 року о 17:00 він зустрівся з хабародавцем біля входу в Палац підводних видів спорту в Києві (розташований через дорогу від Дніпровського суду). Отримавши поліетиленовий пакет із 150 тис. доларів, суддя поїхав у бік озера Малинівка до садового товариства "Приозерне", на березі якого розділив гроші на дві частини. 80 тис. доларів він поклав у дволітрову скляну банку і закопав на земельній ділянці, між проїжджою частиною і парканом, а 70 тис. доларів залишив у скляній банці 1,85 літра в автомобілі Toyota Land Cruiser Prado, в якому приїхав.

Того самого дня близько 18:30, виконуючи досягнуті домовленості, Чаус ухвалив вирок у кримінальному провадженні і призначив умовне покарання.

Чауса не затримали через його суддівський імунітет (його зняли тільки 6 вересня), і він встиг утекти в Крим, окупований Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram