ГоловнаПолітика

Боєць "Торнадо" зізнався у тортурах і вийшов під домашній арешт

На наступне засідання суду прийде одна з потерпілих.

Боєць "Торнадо" зізнався у тортурах і вийшов під домашній арешт
Фото: Сергей Нужненко

Колишній боєць роти міліції "Торнадо" Юрій Шевченко зізнався в п'ятницю на суді в тортурах, перевищенні службових повноважень і незаконному позбавленні волі.

Про це журналістів повідомив військовий прокурор Руслан Кравченко.

"Обвинувачений Шевченко визнав свою провину в залі судових засідань за статтями 127, 146 і 365 Кримінального кодексу. А саме в тому, що він катував людей, перевищив свої службові повноваження і незаконно позбавляв людей свободи", - сказав він.

Суд змінив Шевченкові запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт, а також надав йому охорону.

За словами Кравченка, про зміну запобіжного заходу попросив сам Шевченко. Він зараз перебуває в СІЗО зі зламаною ногою. У суді він виступав за допомогою відеозв'язку.

За словами прес-секретаря Оболонського районного суду Києва Інни Свинаренко, засідання у справі "торнадівців" перенесено на 30 серпня. На цю дату потерпіла змогла взяти квитки до Києва, щоб з'явитися на суд.

Нагадаємо, рота "Торнадо" з грудня 2014-го по червень 2015 року охороняла громадський порядок у низці населених пунктів Луганської області. У червні 2015 року військова прокуратура затримала вісім членів роти, а потім ще кількох бійців. Їм інкриміновано тяжкі злочини, в тому числі зґвалтування.

Судові засідання у справі "торнадівців" супроводжуються мітингами на їхню підтримку. На початку серпня біля суду відбулися сутички.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram