ГоловнаПолітика

У Держприкордонслужбу прийшли з обшуками у справі про вирубку лісу (додано фото)

Слідчі дії проходять у центральному і двох регіональних офісах.

Військова прокуратура і Нацполіція проводять обшуки в будівлі Державної прикордонної служби.

"Близько 9:30 в Адміністрацію Держприкордонслужби увірвалися озброєні люди. Потім виявилося, що це були співробітники спецпризначення поліції КОРД і департаменту боротьби з економічними злочинами", - сказав в ефірі телеканалу "112 Україна" речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

Постанови про обшуки пред'явили співробітники військової прокуратури, які розслідують кримінальні провадження за фактами незаконної вирубки лісу в Закарпатській області. Слободян заявив, що правоохоронці під час обшуків намагалися заблокувати роботу системи управління підрозділами з охорони кордону.

Слідчі дії проходять у трьох службових приміщеннях Держприкордонслужби - в центральному офісі Адміністрації Держприкордонслужби, в Західному регіональному управлінні та Чопському прикордонному загоні.

За інформацією речника відомства, підозри вже оголошено кільком прикордонникам Чопського загону.

За даними журналіста Романа Бочкали, обшук, зокрема, проводять у кабінеті першого заступника голови Держприкордонслужби Василя Серватюка.

Нагадаємо, 2015 року в Україні незаконно вирубали 24 тис. куб. м лісу. У липні 2015 року набув чинності закон, яким запроваджують 10-річний мораторій на експорт лісо- і пиломатеріалів в необробленому вигляді. Однак це не зупинило масову вирубку лісів.

У травні Кабмін заборонив санітарну вирубку лісу і звільнив голову Держлісагентства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram