ГоловнаПолітика

У Держдуму РФ внесено кандидатуру нового посла в Україні

Змінником Зурабова може стати виходець із силових структур Михайло Бабич.

У Держдуму РФ внесено кандидатуру нового посла в Україні
Михаил Бабич

Кандидатуру Михайла Бабича на посаду посла Росії в Україні внесено на розгляд комітету Держдуми з міжнародних справ, повідомило в п'ятницю "Интерфакс" джерело в комітеті.

"Кандидатура Михайла Бабича ще вчора була внесена на розгляд нашого комітету", - уточнив співрозмовник агентства.

Він додав, що в п'ятницю о 15:30 комітет Держдуми з міжнародних справ збереться для того, щоб розглянути питання про затвердження дипломатичних представників, зокрема кандидатури посла РФ в Україні.

Згідно з процедурою, кандидатуру посла пропонує міністерство закордонних справ, після цього її розглядають у присутності кандидата на засіданні профільного комітету Держдуми.

Для приїзду посла необхідна згода (агреман) приймаючої сторони. Україна поки що не отримала від Росії запит на агреман.

Посада посла стала вакантною після того, як президент РФ Володимир Путін у четвер звільнив Михайла Зурабова, призначеного 2009 року. Тимчасовим повіреним у справах став Сергій Торопов.

Михайло Бабич зараз обіймає посаду повпреда президента РФ Володимира Путіна в Приволзькому федеральному окрузі. Бабич - виходець із силових структур. Він служив у ВДВ і військах КДБ, а також керував корпорацією "Антей", недовго був помічником голови прикордонслужби ФСБ. З 2003-го по 2011 рік був депутатом Держдуми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram