ГоловнаПолітика

Росія сформувала на Донбасі 40-тисячну армію, оснастивши її сучасним озброєнням, - Єльченко

РФ не виконала жодного зі своїх зобов'язань відповідно до Мінських угод

Росія сформувала на Донбасі 40-тисячну армію, оснастивши її сучасним озброєнням, - Єльченко
Фото: un.org

Росія за 2 роки агресії сформувала на Донбасі 40-тисячну армію, оснастивши її сучасним озброєнням. Про це заявив представник України при Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко 29 лютого на засіданні Ради безпеки ООН, повідомляє УНІАН.

"Фактом, підтвердженим багатьма, є те, що Росія не виконала жодного зі своїх зобов'язань відповідно до Мінських угод", - заявив він.

"Протягом двох років агресії, армія, чисельністю 40 тис. чоловік, була сформована на Донбасі, вона фінансується, оснащується і підтримується Росією, команди здійснюються російськими офіцерами", - додав Єльченко.

"Ця армія отримала складне сучасне російське озброєння. У мене є дуже довгий список зброї, яка не виробляється в Україні і ніколи не буде вироблятися, і ця зброя не з космосу скидається (бойовикам на Донбас - ред.)", - зазначив постпред України при ООН.

Нагадаємо, за даними МЗС, з початку агресії Російської Федерації в лютому 2014 року загинуло більш як 2,6 тис. українських військовослужбовців і більш як 9 тис. були поранені. Тільки за останні два місяці українські позиції були обстріляні більш як 2,5 тис. разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram