ГоловнаПолітика

"Народний фронт" спростував готовність частини фракції підтримати відставку Яценюка

Павло Пинзеник розповів, про що говорив із Найємом

"Народний фронт" спростував готовність частини фракції підтримати відставку Яценюка
Павел Пинзеник
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народного фронту" не голосуватиме за відставку діючого Кабінету Міністрів, заявив нардеп Павло Пинзеник.

Таким чином представник НФ прокоментував вчорашню заяву депутата від БПП Мустафи Найєма. Той в ефірі 112 каналу заявив, що у фракції "Народного фронту" є частина депутатів, готових проголосувати за відставку Яценюка.

"Така частина депутатів у "Народному фронті" є, яка була б готова проголосувати за відставку уряду Яценюка. Справа в тому, що ми розуміємо, попри те, що є дійсно монолітна історія "Народного фронту", у них також є різні течії, вони також розуміють можливість парламентських виборів дострокових, розуміють перспективу. І я вважаю, що вони готові на цю відставку", - сказав він у неділю ввечері.

Найєм заявив, що почув те саме від Пинзеника. Депутат від "Народного фронту" назвав заяву Найєма фантазією.

"Цей пан має повне конституційне право проголосувати за відставку нинішнього уряду разом з "Опозиційним блоком" та іншими "спадкоємцями" Партії регіонів. Це його політичний вибір і його оцінка роботи десяти міністрів, делегованих фракцією БПП в Кабінет Міністрів", - підкреслив Пинзеник.

Він пояснив, що говорив із Найємом про те, що ті, хто підтримали відставку Яценюка, отримають повне конституційне право разом із Опоблоком визначити власне бачення складу і програми майбутнього уряду. "Саме про це я і говорив, тому не варто займатися маніпуляціями", - обурився Пинзеник.

"Ще раз підкреслю: "Народний фронт" має консолідовану позицію. І жодні інформаційні провокації на це не вплинуть. "Народний фронт" не голосуватиме за відставку діючого уряду і закликає інших членів коаліції згадати 16 лютого про свої політичні зобов'язання", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram