ГоловнаПолітика

Поки Кононенко в БПП - депутати будуть виходити, - Фірсов

Нардеп вважає, що 20-30 депутатів фракції стали на захист Кононенка

Поки Кононенко в БПП - депутати будуть виходити, - Фірсов
Фото: Сергей Нужненко

Народний депутат Єгор Фірсов, який минулого тижня вийшов з фракції БПП, вважає, що поки у фракції буде залишатися Ігор Кононенко, виходи депутатів неминучі. Про це Фірсов заявив в інтерв'ю LB.ua.

"Поки в БПП залишатиметься Кононенко, поки фракцією керують наближені до нього люди, вихід депутатів з її складу можна очікувати постійно. Десь це буде одиничний випадок, десь - рішення прийме ціла група, але я впевнений в тому, що подібні «виходи» будуть систематичними. Пов'язано це з тим, що «а» - у фракції немає своєї позицій з низки питань, «б» - фракція, як колектив, не вирішує важливих проблем", - заявив він.

За словами Фірсова, у нього склалося враження, що "у фракції сформувалася досить потужна група, яка чітко і жорстко стала на захист Ігоря Кононенка".

На питання, скільки таких депутатів, Фірсов відповів: "Точно не назву, але - за моїми припущеннями - близько 20-30 депутатів".

Нагадаємо, Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус повідомив, що заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко лобіював своїх людей на посади керівників низки держкомпаній. На підставі цієї заяви Національне антикорупційне бюро завело справу стосовно Кононенка.

НАБУ вже допитало кілька разів Абромавічуса і Кононенка.

4 лютого фракція БПП не змогла проголосувати за складення мандата народним депутатом Ігорем Кононенком. До речі, ініціатором відповідного голосування на засіданні фракції був Єгор Фірсов. За його ініціативу проголосували тільки 9 депутатів.

Після цього Фірсов заявив про вихід з фракції БПП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram