ГоловнаПолітика

Порошенко нагородив нардепа Куніцина орденом Ярослава Мудрого

Орден вручено Куніцину як учаснику війни в Афганістані за проявлену мужність

Порошенко нагородив нардепа Куніцина орденом Ярослава Мудрого
Сергей Куницын и Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко нагородив депутата Верховної Ради, голову Асоціації ветеранів Афганістану Сергія Куніцина орденом Ярослава Мудрого 4-го ступеня.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Згідно з указом, орден вручено Куніцину як учаснику війни в Афганістані за проявлену мужність. Церемонія вручення нагороди відбулася в рамках святкування Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Також президент вшанував пам'ять загиблих і звернувся до всіх ветеранів.

"Тисячі наших земляків пройшли через вогонь боїв десятирічної війни в Афганістані. Повернувшись додому, багато хто з них приєдналися до суспільних процесів розвитку незалежної України, захисту її суверенітету і територіальної цілісності. Особливо затребувані професіоналізм, військова підготовка і патріотизм ветеранів бойових дій у цей час, коли Україна протистоїть російській агресії", - зазначив Порошенко.

Куніцин, у свою чергу, подякував президенту від усіх воїнів-афганців за увагу і підтримку ветеранського руху.

"Ви разом з нами і до Майдану, і під час Майдану, і тоді, коли стали президентом. Ми вдячні, що Ви так ставитеся до ветеранів Афганістану, присвоїли звання Героя України нашому бойовому брату Олегу Михнюку... Ніхто не думав, що після Афганістану наші діти будуть воювати, але так сталося. І ми пишаємося тим, що наші хлопці з гордістю захищають Україну - в кожній бригаді воюють наші бойові брати", - зазначив Куніцин.

Нагадаємо, сьогодні відзначають 27-му річницю завершення виведення радянських військ з Афганістану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram