ГоловнаПолітика

Україна провела навчання щодо захисту острова Зміїний

У тренуваннях взяли участь кораблі та авіація

Україна провела навчання щодо захисту острова Зміїний

Прикордонники Одеського загону Морської охорони провели спільні з підрозділами ВМС Збройних сил України навчання для забезпечення охорони морського кордону у разі ускладнення ситуації навколо острова Зміїний.

Як повідомляє Держприкордонслужба, у навчаннях взяли участь сили та засоби прикордонного загону Морської охорони, корабельно-катерний склад і авіація Військово-морських сил України.

Під час тренувань в умовах підвищеної бойової готовності підрозділи відпрацьовували злагодженість дій під час маневрів, провели перевірку озброєння, якість зв'язку, а також відпрацьовували висадку десанту. Крім оборони острова Зміїний з моря, підрозділи тренувалися відбивати атаки з повітря і протидіяти висадці ворожого десанту.

Нагадаємо, острів Зміїний - острів у Чорному морі, що входить до складу Кілійського району Одеської області.

Статус Зміїного мав велике значення під час розгляду в Міжнародному суді ООН територіальної суперечки між Україною і Румунією про делімітацію континентального шельфу та виключної економічної зони, багатих запасами нафти і газу. 3 лютого 2009 року було ухвалено рішення, згідно з яким Зміїний визнано островом, а не скелею, що намагалася довести Румунія. Втім, Румунія могла відсудити в України кілька десятків квадратних кілометрів чорноморського шельфу біля Зміїного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram