ГоловнаПолітика

"Самопоміч" переобрала лідером Садового

На з'їзді партії підтвердили намір домогтися відставки Кабміну.

"Самопоміч" переобрала лідером Садового
Фото: Константин Чегринский

"Самопоміч" на VII всеукраїнському з'їзді партії, який відбувся 13 лютого у Харківському театрі опери і балету, 172 голосами "за" переобрала своїм лідером мера Львова Андрія Садового.

Про це повідомляє прес-служба партії.

На заході були присутні делегати партії "Об'єднання "Самопоміч" з усіх областей країни, депутати місцевих рад, а також народні депутати - лідер партії Андрій Садовий, лідер фракції Олег Березюк, Єгор Соболєв, Семен Семенченко, Оксана Сироїд, Роман Семенуха, Ярослав Маркевич та інші.

Лідер партії переобирається раз у три роки, востаннє делегати з цього приводу збиралися в лютому 2013 року.

Під час з'їзду Андрій Садовий озвучив вимогу партії відправити уряд Арсенія Яценюка у відставку через те, що чинний Кабмін не справляється зі своїми обов'язками: необхідні реформи не проведено, корупція процвітає, населення зубожіло.

"Якщо не буде нового уряду, то Україна не матиме майбутнього. Цей уряд має піти у відставку, - зазначив він. - У нас із вами велика мета - будувати сильну державу. Дивлячись на вас, я вірю, що ми це зробимо".

Під час з'їзду депутати ухвалили резолюцію про відставку уряду і неприпустимість внесення змін до Конституції під тиском іноземних партнерів. Надання Донбасу особливого статусу, на думку присутніх, загрожуватиме суверенності України.

"На жаль, після Майдану у країні мало що змінилося. У міській та обласній радах нова і стара влада нічим не відрізняються", - підкреслив народний депутат Роман Семенуха.

За його словами, зараз ключовим завданням партії є розвиток районних осередків в кожному селі, селищі та місті України.

Нагадаємо, раніше "Самопоміч" ініціювала збір підписів за відставку Кабінету Міністрів Арсенія Яценюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram