ГоловнаПолітика

"Самопоміч" запропонувала Семенченка кандидатом у мери Кривого Рогу

Кандидатуру Семенченка запропонував Юрій Мілобог

"Самопоміч" запропонувала Семенченка кандидатом у мери Кривого Рогу
Архив
Фото: Макс Требухов

Партія "Об'єднання "Самопоміч" рекомендує Криворізькій партійній організації висунути кандидатом на виборах міського голови, які відбудуться 27 березня, народного депутата Семена Семенченка. За цю пропозицію під час позачергового з'їзду партії в суботу проголосував 161 делегат і 12 утрималися, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

З пропозицією висунути кандидатом у мери Кривого Рогу Семенченка виступив колишній кандидат на цю посаду Юрій Мілобог.

Семенченко, своєю чергою, заявив, що здивований такою пропозицією, оскільки Мілобог не погоджував з ним це питання.

Він також зазначив, що зараз у Кривому Розі дуже непроста ситуація, тому що активізувалася кампанія проти "Самопомочі". Зокрема, партію звинувачують у тому, що вона проводить перепис євреїв і ділить Україну на сорти. Все це, за словами Семенченка, відбувається за цілковитого потурання органів влади.

"Я вдячний за цю пропозицію. Фактично це квиток на війну. Я буду радитися з людьми, але ні я, ні люди не боїмося цієї банди упирів, тому що Україна - перш за все", - сказав Семенченко, звертаючись до делегатів з'їзду.

Крім того, учасники з'їзду підтримали пропозицію Семенченка звернутися до партійних організацій інших областей України з проханням надати пасивну допомогу в день виборів.

Як повідомляли, 23 грудня 2015 року парламент призначив позачергові вибори мера Кривого Рогу на 27 березня 2016 року.

У другому турі виборів міського голови Кривого Рогу, який пройшов 15 листопада, переміг представник "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул. Кандидат від "Самопомочі" Юрій Мілобог подав скаргу на порушення під час виборчого процесу, відкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікацій.

Різниця між кандидатами становила 752 голоси (0,42% тих, хто проголосував), при цьому в 6 з 7 районів міста лідирував Мілобог. Жителі Кривого Рогу, які не згодні з результатами виборів мера, зажадали скасування рішення міськвиборчкому.

Партія "Опозиційний блок" подала в Конституційний суд подання щодо позачергових виборів мера м. Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram