ГоловнаПолітика

Яценюк назвав кількість контрактників в українській армії

Грошове забезпечення військових підвищать з метою створення професійної армії

Яценюк назвав кількість контрактників в українській армії
Фото: Сергей Нужненко

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що кількість контрактної професійної армії в Україні становить близько 140 тис. громадян.

Про це він повідомив у програмі "10 хвилин з прем'єр-міністром України".

"У середньому до 200 контрактників щодня ми отримуємо до лав Збройних Сил України", - сказав в ефірі українських телеканалів Арсеній Яценюк.

"Я дав доручення Міністерству фінансів, Міністерству внутрішніх справ та іншим профільним відомствам розглянути питання збільшення грошового забезпечення для прикордонників і не тільки для прикордонників", - додав прем'єр.

Основною метою підвищення грошового утримання Арсеній Яценюк назвав створення професійної армії, яка повинна відповідати високим стандартам НАТО.

Завдяки підвищенню грошового утримання суттєво збільшилася кількість професійних контрактників, зазначив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко 14 січня назвав досягненням підвищення зарплат військових з Нового року. Так, солдат-стрілець має отримувати 7 тис. грн, командир взводу – 9,5 тис. грн, комбат – 13 тис. Плюс до цього - ще три мінімальні зарплати за перебування безпосередньо у зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram