ГоловнаПолітика
Спецтема
"Исламское государство"

Міноборони спростувало плани відправлення військових до Сирії

Статтю Independent назвали прикладом дезінформації та гібридної війни

Міноборони спростувало плани відправлення військових до Сирії
Фото: job-sbu.org

Міністерство оборони назвало дезінформацією статтю британської Independent, у якій йшлося про готовність України направити військових до Сирії для боротьби з ІДІЛ.

"Жодні можливості використання підрозділів Збройних сил України з метою ведення ними бойових дій у Сирії чи Іраку не розглядаються. Такі запити в Україну не надходили. Повідомлення, які з'явилися в окремих ЗМІ щодо нібито можливої участі Збройних сил України в боротьбі проти ІДІЛ у Сирії, є черговим прикладом дезінформації та гібридної війни, яка ведеться проти України", - повідомляється на сайті Міноборони.

Співпраця України зі світовою спільнотою щодо Сирії, зазначають у міністерстві, полягає у політичній підтримці, а також в обміні розвідувальною інформацією.

Нагадаємо, Independent в понеділок оприлюднила на своєму сайті матеріал про те, що під час візиту міністра оборони США Ештона Картера в Київ цього тижня обговорюватиметься питання направлення українських військових до Сирії для боротьби з ІДІЛ.

7 грудня 2015 року за результатами зустрічі у Києві з віце-президентом США Джо Байденом президент України Петро Порошенко повідомив про готовність України надавати підтримку антитерористичній коаліції в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram