ГоловнаПолітика

МінАПК виявило розкрадань на підвідомчих підприємствах на суму 12 млрд грн, - Павленко

До правоохоронних органів направлено 166 звернень

МінАПК виявило розкрадань на підвідомчих підприємствах на суму 12 млрд грн, - Павленко
Фото: 24tv.ua

Міністерство АПК направило до правоохоронних органів 166 звернень щодо порушень, виявлених на підприємствах, підвідомчих МінАПК.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег" з Сонею Кошкіною заявив міністр Олексій Павленко.

"Ви знаєте, що тільки у трьох великих компаніях - ДПЗКУ, "Укрспирт" і "Агрофонд" - ми знайшли порушень "папередніків" на суму у 12 млрд гривень. Найяскравіший випадок – ДПЗКУ, з якого 132 мільйони доларів пішло в офшори. У результаті ні кораблів (з зерном, - С.К.), ні зерна, ні грошей", - заявив Павленко. При цьому він уточнив, що перевірка велася з кінця 2012 року.

Наразі, за словами Павленка, тривають кримінальні провадження, "багато хто з обвинувачених переховується або у розшуку".

Однак міністр не уточнив, чи фігурує у цих справах його попередник Ігор Швайка, лише сказавши, що "є різні епізоди, з якими розбираються в правоохоронних органах".

"Я знаю, що зараз робота ведеться, людей викликають на допити, тривають слідчі дії. І що один з найяскравіших епізодів - 132 мільйони доларів розкрадань з ДПЗКУ", - резюмував міністр.

Докладніше читайте у повній версії інтерв'ю "Олексій Павленко: «Ми знайшли на 12 млрд грн . І це йдеться тільки про три компанії»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram