ГоловнаПолітика

Міністр АПК подав у відставку

Рішення "Самопомочі" про відкликання Павленко вважає ніяк не пов'язаним із його роботою на посаді міністра

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко написав заяву про відставку і подав її до Верховної Ради України.

Про це він написав на сторінці в Facebook.

Фракція «Самопоміч» прийняла рішення про відкликання мене з посади Міністра аграрної політики та продовольства України. ...

Опубліковано Олексій Павленко 29 січня 2016 р.

"Фракція "Самопомочі" прийняла рішення про відкликання мене з посади міністра аграрної політики і продовольства України. Рішення ніяк не пов'язане з моєю роботою на посаді міністра", - написав Олексій Павленко.

Також він додав, що подальшу долю заяви вирішить коаліція депутатських фракцій і український парламент.

"До прийняття рішення парламентом я і команда Мінагрополітики продовжуємо працювати, не зменшуючи темпів роботи", - наголосив О. Павленко.

Нагадаємо, фракція партії "Об'єднання "Самопоміч" відкликала Олексія Павленка з посади голови Мінагрополітики. При голосуванні перевага була всього два голоси, а саме обговорення тривало шість годин.

Сам Павленко назвав таке рішення партії несвоєчасним.

38-річний Олексій Павленко очолює міністерство агрополітики з грудня 2014 року, є представником "Самопомочі" в уряді.

До призначення в міністерство був членом наглядової ради компанії "Європейські молочні технології". До цього в 2003-2006 роках очолював керуючу компанію однієї з найбільших на той час агрокомпаній "Райз", ще до її покупки Олегом Бахматюком, а в 2006-2009 роках - "Фокстрот" ( 2006-2009) Геннадія Виходцева.

Олексій Павленко - випускник економічного факультету Києво-Могилянської академії, отримав МВА в школі бізнесу університету Nyenrode, кандидат економічних наук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram