ГоловнаПолітика

Насіров запевняє, що кум Калєтніка ніяк не пов'язаний з ДФС

Колишній заступник голови фіскальної служби стверджує протилежне

Насіров запевняє, що кум Калєтніка ніяк не пов'язаний з ДФС
Фото: 24tv.ua

Кум Ігоря Калєтніка Геннадій Романенко не бере участі в роботі Державної фіскальної служби станом на сьогодні.

Про це заявив глава ДФС Роман Насіров в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною".

"Романенка залучали на якомусь етапі для допомоги, але, на жаль, чи на щастя, дуже скоро відсторонили - і ніякої участі не брав", - зазначив глава відомства.

Нагадаємо, Романенка призначили радником глави фіскальної служби у червні цього року. Він є родичем і кумом екс-голови митниці за часів президентства Віктора Януковича Ігоря Калєтніка. Разом з тим Романенко вважається впливовою фігурою, ставлеником Банкової. Нещодавно колишній заступник Насірова Костянтин Лікарчук оприлюднив документ, який, за його словами, є довідкою управління внутрішньої безпеки ДФС. У ній повідомляється про корупційну схему на Київській міжрегіональній митниці (КМТ), на чолі якої нібито стояв Геннадій Романенко.

Насіров спростував цю інформацію і запевнив, що звернувся б до силових органів, якби знав про щось схоже. "Думаю, Романенко точно не контролює потоки контрабанди. Ще раз: якщо в СБУ є якась інформація, то вони повинні її реалізовувати одноосібно або спільно з нами. Якби я про це знав, я б тоді звертався і в прокуратуру, і в СБУ для того, щоб допомогти мені вирішити таке питання", - резюмував Насіров.

Докладніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Роман Насіров: «Патріотизм закінчується там, де потрібно платити податки»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram