ГоловнаПолітика

У ЦВК допускають скасування виборів у Маріуполі

Маріуполь - одна з "гарячих точок" на місцевих виборах

У ЦВК допускають скасування виборів у Маріуполі
Фото: gazetavv.com

У Центральній виборчій комісії допускають імовірність того, що місцеві вибори в Маріуполі можуть скасувати, якщо буде відповідне звернення глави Донецької військово-цивільної адміністрації.

Про це заявив на брифінгу заступник глави ЦВК Андрій Магера, інформує ЛIГАБiзнесIнформ.

"Що стосується Маріуполя - там ситуація справді непроста. Я б сказав, що це одна з гарячих точок на цих місцевих виборах. Є кілька об'єктивних причин, є кілька суб'єктивних, які впливають на виборчий процес у Маріуполі", - сказав Магера.

Він також зазначив, що в місті вживаються всі необхідні заходи для проведення виборів. "Форма реагування є як з боку керівництва, так і з боку безпосередньо членів ЦВК, які відповідають за Донецьку область", - сказав він.

Магера додав, що Центрвиборчком звернувся у правоохоронні органи, щоб запобігти втручанню сторонніх осіб у виборчий процес в Маріуполі.

"Маріупольська міська комісія сама по собі є непростою. І на сьогоднішній день там закладено конфлікт між більшістю цієї комісії та її главою. Ми зі свого боку сподіваємося, що ті труднощі, які зараз є, будуть усунені. Але є чимало факторів, які впливають на перебіг цього виборчого процесу", - сказав він.

"Мені б дуже хотілося, щоб вибори там відбулися. Але якщо ситуація заходитиме у глухий кут, якщо буде відповідне звернення керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, безумовно, ЦВК розгляне таке питання... Ситуація може бути різною", - додав Магера.

Нагадаємо, на початку жовтня у Маріуполі розпустили місцеву виборчу комісію, після того як ЦВК запідозрив її у підробці виборчої документації та ухваленні неправомірних рішень щодо розпуску районних виборчкомів. Новий склад міськвиборчкому не впорався з друком бюлетенів, і тому комісію знову розпустили.

17 жовтня комісія зуміла зібратися й ухвалити рішення про друк бюлетенів у місцевій друкарні "Приазовський робітник". Окремі політичні сили розкритикували таке рішення, звинувативши виборчком у підіграванні "Опоблоку", і подали позови до суду. Крім того, біля будівлі друкарні пройшло кілька мітингів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram