ГоловнаПолітика

Порошенко полетів у Нью-Йорк на Генасамблею ООН

Візит Президента до США триватиме 4 дні

Порошенко полетів у Нью-Йорк на Генасамблею ООН
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко відбув у Нью-Йорк (США) для участі в роботі 70-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Про це повідомив представник прес-служби Президента.

У суботу запланована зустріч Порошенка з представниками української діаспори. 27 вересня він виступить на Генасамблеї на саміті щодо прийняття Цілей сталого розвитку, 28 вересня - на саміті з питань діяльності з підтримки миру. 29 вересня Президент виступатиме на загальних дебатах Генасамблеї ООН, візьме участь у саміті лідерів з питань протидії "Ісламській державі" і насильницькому екстремізму, а також виступить у Колумбійському університеті (Нью-Йорк).

Також заплановано низку двосторонніх зустрічей, зокрема з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Польщі Анджеєм Дудою, прем'єр-міністрами Великобританії Девідом Кемероном, Японії Сіндзо Абе та іншими керівниками держав.

Нагадаємо, Порошенко 26-29 вересня візьме участь у роботі 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку. Як відомо, Президент допускає обговорення на Генасамблеї питання введення миротворчих місій. Також Порошенко має намір запропонувати обмежити право постійних членів Ради Безпеки ООН застосовувати право вето.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram