ГоловнаПолітика

Безвізовий режим має запрацювати з наступного року, - Клімкін

Інакше хто повірить, що ми здатні виконати УА з ЄС, вважає голова МЗС.

Безвізовий режим має запрацювати з наступного року, - Клімкін
Фото: 24.ua

Безвізовий режим в Україні повинен запрацювати вже з наступного року.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін. 

"Моє переконання: наступного року безвізовий буде. Наш остаточний звіт із цього питання призначено на 15 грудня 2015 року, далі його має розглянути Єврокомісія. Далі запуститься процес технічної реалізації. Усе це займе кілька місяців", - зазначив міністр.

"При цьому важливо, щоб до 15 грудня український парламент ухвалив усі необхідні - для введення безвізового режиму - законопроекти. Їх 12. «Пролізти» просто так, без виконання реформ, нам не вдасться - ці реформи вважаються Європейським Союзом фундаментальними. Тут і боротьба з корупцією, і реформа правоохоронних органів, і міграційного менеджменту. Якщо не вирішимо цього амбітного питання або не продемонструємо, що здатні провести реформи для безвізового режиму, хто ж нам повірить, що ми здатні виконати Угоду про асоціацію?" - додав голова МЗС.

Водночас він висловив упевненість, що депутати проголосують необхідні законопроекти вчасно.

"Вважаю, якщо ми не забезпечимо безвізовий режим наступного року, це буде наша провина. Не Європейського Союзу, який визначає критерії, а всієї системи, яка існує в Україні", - заявив Клімкін.

При цьому він зазначив, що якщо Україна виконає всі необхідні умови, процедура технічної імплементації займе декілька місяців-півроку, після чого українці зможуть подорожувати вільно з біопаспортами.

Докладно про це читайте в повній версії інтерв'ю "Павло Клімкін: "Ми не можемо, як Росія, купувати гуртом і в роздріб європейських політиків, журналістів, депутатів, бізнесменів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram