ГоловнаПолітика

Порошенко: Путін не зможе повернутися у світову політику коштом Сирії

Президент упевнений, що Захід не пробачить Росії Крим і Донбас.

Порошенко: Путін не зможе повернутися у світову політику коштом Сирії
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко вважає, що поява російських військ у Сирії - це спроба Володимира Путіна повернутися у світову політику.

Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам, яке дав перед поїздкою в Нью-Йорк на саміт ООН.

"Сьогодні це спроба повернутися у світову політику з чорного ходу. Нічого не вийде. Усі чітко знають ціну цим спробам. Усі чітко розуміють роль Росії як потужного чинника дестабілізації, де б він не був", - заявив президент.

При цьому Порошенко зазначив про схожість появи російських військовослужбовців у Сирії й на території України.

"Присутність російських військ у Сирії, присутність "зелених чоловічків" дуже нагадує початок анексії Криму й агресію на сході України. Це те, що потрібно Путінові - дестабілізація в різних точках світу. Але Україна для нього була пріоритетною", - сказав він.

Нагадаємо, що наприкінці літа на території Сирії, в якій уже кілька років триває громадянська війна, з'явилися військові РФ. Офіційно вони присутні там для захисту російської військової бази, яка розташована в Латакії, і для навчання армії президента Сирії Башара Асада. Москва заявляє, що Росія підтримує Асада і допомагає в боротьбі з тероризмом, однак заперечує участь своїх військ у сирійському конфлікті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram