ГоловнаПолітика

Конфлікт із Саакашвілі може закінчитися для Пивоварського відставкою, - ЗМІ

Губернатор і міністр посварилися через екс-главу Державіаслужби Дениса Антонюка

Конфлікт із Саакашвілі може закінчитися для Пивоварського відставкою, - ЗМІ
Михаил Саакашвили, Андрей Пивоварский и Денис Антонюк
Фото: РБК-Украина

Загострення конфлікту між губернатором Одеської області Михайлом Саакашвілі і міністром інфраструктури Андрієм Пивоварським швидше за все призведе до відставки глави транспортного відомства. Про це пише сайт РБК-Україна.

"Не важко помітити, що критика екс-президента Грузії багато в чому "присвячена" міністру інфраструктури Андрію Пивоварському", - йдеться у статті. Наголошується, що перший конфлікт Саакашвілі і Пивоварського стався через діяльність екс-глави Державіаслужби Дениса Антонюка. "Михайло Саакашвілі жорстко розкритикував авіаційного чиновника за рішення про розподіл рейсів між авіакомпаніями, яке блокує доступ до польотів конкурентам МАУ. Незважаючи на небажання глави транспортного відомства Андрія Пивоварського "вирішувати питання Антонюка", губернатор Одеської області через президента домігся усунення чиновника на час службового розслідування", - пише видання.

Автори підкреслюють, що переможцем у конфлікті вийшов Саакашвілі, і зараз Дениса Антонюка взяли під домашній арешт. Крім цього, глави Мінінфраструктури та одеської облдержадміністрації конкурують за вплив у портах, які для останнього мають стати показником інвестиційної привабливості регіону. "Андрій Пивоварський не тільки провалив програму днопоглиблення акваторії портів, у чому відкрито зізнався, але і спробував записати на свій рахунок досягнення Саакшвілі у боротьбі з портовою корупцією, розповідаючи про міфічну "дерегуляцію"", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що окрім цього конфлікт чиновників у портовій сфері загострюється небажанням Андрія Пивоварського розлучатися з директором Іллічівського порту Юрієм Круком, на відставку якого також наполягає Михайло Саакашвілі. "Саакашвілі стверджує, що екс-директор порту, який тепер намагається повернутися у втрачене крісло за допомогою кадрового конкурсу, просувають з Києва, недвозначно натякаючи на Пивоварського", - сказано у статті.

Автори підкреслюють, що регулярна публічна критика з боку одеського губернатора на адресу міністра інфраструктури готує підґрунтя для відставки останнього. "Така пильна увага Михайла Саакашвілі до роботи Андрія Пивоварського має у результаті призвести до відставки одного з учасників конфлікту, оскільки для одеського губернатора це протистояння вже стало питанням збереження іміджу", - йдеться у статті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram