ГоловнаПолітика

Аваков: у комбата "Слобожанщини" зірвало дах

"Він готував замах на мене, Кожемяка і Білецького. Це проблема людини, яка прийшла з війни".

Аваков: у комбата "Слобожанщини" зірвало дах
Фото: Сергей Нужненко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що затриманий учора комбат "Слобожанщини" Андрій Янголенко готував замах не тільки на нього, а й на народних депутатів Всеволода Кожемяка і Андрія Білецького.

Про це пише 112 канал.

"Вчорашній епізод - драматичний. Йдеться про командира добровольчого батальйону, який добре себе проявив на війні. У якого, можливо, зірвало дах. Він готував замах на мене, Кожемяка і Білецького. Це проблема людини, яка прийшла з війни. США боролися із цим синдромом після в'єтнамської війни дуже довго", - повідомив він журналістам.

Тим часом силовики показали арсенал зброї, вилучений в рамках затримання комбата "Слобожанщини". У нього входять чотири міни МОН-50, 67 гранат, чотири гранатомети РПГ-22, три автомати Калашникова, гвинтівка Мосіна, дробовик Mossberg, понад два кілограми тротилу в шашках, 18 електродетонаторів, прилади нічного бачення, оптичні приціли, біноклі, далекомір, понад п'ять тисяч патронів різних калібрів, холодна зброя, глушники і магазини до автоматів.

Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

"Вчора з бойовими колегами зі штабу СБУ в АТО слідчі військової прокуратури завершили 4-місячну копітку оперативно-слідчу комбінацію. Затримали організатора замовних убивств - командира батальйону міліції "Слобожанщина". Провели обшуки, вилучили речові докази. Серед вилученої зброї - мачете, нічні прилади бачення, вибухівка, гранати РГО. Такі самі, як підірвана біля стін ВР", - написав у фейсбуці головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Нагадаємо, в грудні LB.ua записав інтерв'ю з Янголенком і його дружиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram