ГоловнаПолітика

Знайдені ревізорами порушення на 7,6 млрд грн стосуються часів Януковича, - міністр

Онищенко розповіла про перші результати розслідування щодо Гордієнка

Знайдені ревізорами порушення на 7,6 млрд грн стосуються часів Януковича, - міністр
Анна Онищенко
Фото: minjust.gov.ua

Фінансові порушення на держпідприємствах на 7,6 млрд гривень, про які заявив відсторонений глава Держфінінспекції Микола Гордієнко, стосуються часів Віктора Януковича.

Про це повідомила сьогодні міністр Кабміну Анна Онищенко, розповідаючи про перші проміжні результати службового розслідування стосовно Гордієнка.

"Перш за все, звертаю увагу на озвучену нещодавно паном Гордієнком суму у 7,58 млрд грн встановлених ДФІ фінансових порушень. Під час службового розслідування встановлено, що ця сума стосується діяльності ряду підприємств за період з 2010 - початок 2014 року, при цьому велика частина порушень припадає на 2012-2013 роки", - сказала Онищенко.

Водночас вона підкреслила, що з цих 7,58 млрд гривень ДФІ змогла відшкодувати менш ніж 1 млрд грн. "І це на третину менше, ніж за звітний період 2013 року, удвічі менше, ніж у 2012 році і аж у вісім разів менше, ніж у відповідний період 2011 року", - повідомила міністр.

Нагадаємо, Онищенко також заявила, що розслідування щодо Гордієнка продовжать до 4 квітня.

"Проміжні результати перевірки, а таких матеріалів у нас є дуже багато, свідчать, що майже за рік своєї роботи голова Держфінінспекції, пан Гордієнко, фактично не зробив нічого, що мав би робити як керівник структури, яка відповідає за використання та збереження державних фінансових ресурсів", - сказала вона.

За словами Онищенкр, ревізори проігнорували кілька десятків доручень прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про проведення фінансового аудиту державних підприємств, у тому числі щодо "Укрспирту", "Київгазу" і "Київводоканалу". Унаслідок того, що ДФІ не притягнула до відповідальності винних у фінансових махінаціях на 79 об'єктах, державі було завдано матеріальної шкоди на 4,3 млрд грн, стверджує міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram