ГоловнаЕкономікаБізнес

Фірташ почав процедуру стягнення з ОПЗ $251 млн

Наявність боргу підтверджено Стокгольмським арбітражем.

Фірташ почав процедуру стягнення з ОПЗ $251 млн
Фото: dmitryfirtash.com

Компанія Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа 8 грудня подала клопотання в Южненський міський суд для отримання санкції на примусове стягнення з Одеського припортового заводу боргу в розмірі 251 млн доларів.

Про це пишуть "Українські новини", посилаючись на судовий реєстр.

Таким чином Ostchem намагається домогтися виконання рішення Стокгольмського арбітражу від 25 липня, який підтвердив борг ОПЗ у розмірі 193,258 млн доларів і пеню в розмірі 57,977 млн доларів.

22 грудня Южненський міськсуд вирішив залишити клопотання Ostchem без розгляду, оскільки на перекладі рішення арбітражу не було підпису перекладача.

Борг ОПЗ перед Фірташем виник у 2013 році, коли Ostchem був єдиним постачальником природного газу на ОПЗ. Газ є сировиною для виробництва мінеральних добрив.

Нагадаємо, ОПЗ володіє найбільшим у СНД виробництвом аміаку і просто великим виробництвом карбаміду, а також унікальним - єдиним у країні - терміналом з перевалки аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса.

ФДМ, в управління якого передано ОПЗ, намагався продати його влітку, але охочих купити завод не знайшлося. Ситуація повторилася в грудні.

28 грудня Кабмін вирішив зупинити ОПЗ і здати його в оренду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram