ГоловнаЕкономікаБізнес

Нацрада: ліцензію "1+1" продовжено на сім років

Студія "1+1" повинна отримати бланк ліцензії щонайпізніше 6 січня 2017 року.

Нацрада: ліцензію "1+1" продовжено на сім років

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 15 грудня переоформила і продовжила на сім років ліцензію для телеканалу "1+1" на аналогове мовлення.

Про це повідомляють на сайті Нацради.

За це рішення одностайно проголосували всі члени Нацради.

Зазначають, що телеканал повинен отримати бланк ліцензії на мовлення щонайпізніше 6 січня 2017 року.

"Згідно зі ст.33 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», бланк ліцензії на мовлення з продовженим терміном дії вручають ліцензіату щонайшвидше останнього робочого дня чинності попередньої ліцензії за умови сплати ліцензійного збору - тобто не раніш ніж 29 грудня. Відповідно до ст. 32 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» передбачено, що бланк ліцензії повинен бути виданий заявникові після внесення ним ліцензійного збору, що підтверджується відповідним документом органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів. Таким документом для Нацради є виписка Державної казначейської служби, яка була отримана 26 грудня. Резюмуючи - «Студія «1 +1» має отримати бланк ліцензії щонайпізніше 6 січня 2017 року», - йдеться в повідомленні.

Нацрада також звернулася до каналу з листом про підтвердження того, що його кінцевий бенефіціарний власник не змінився і попросила "не шукати в усьому політичну складову".

Нагадаємо, 29 грудня на сайті "1+1" було оприлюднено звернення від імені керівництва та кількох співробітників телеканалу на адресу президента, спікера і прем'єра. У ньому сказано, що "1+1" намагаються позбавити ліцензії. Також у ньому стверджується, що за проблемами телеканалу стоїть Адміністрація президента.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення у відповідь повідомила, що ліцензію телеканалу "1+1" уже продовжено, а її бланк буде видано до 23 січня (протягом 30 днів після сплати ліцензійного збору). Відсутність бланка не є підставою для припинення мовлення телеканалу.

Прем'єр Володимир Гройсман також заявив, що телеканалу "1+1" не загрожує втрата ліцензії на мовлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram