ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ виділив 10 млрд грн на рефінансування "ПриватБанку"

Параметри кредиту, включаючи його термін, процентну ставку і заставу, належать до категорії банківської таємниці.

НБУ виділив 10 млрд грн на рефінансування "ПриватБанку"
Фото: EPA/UPG

Національний банк України надав націоналізованому "ПриватБанку" кредит рефінансування обсягом 10 мільярдів гривень для підтримки ліквідності.

У прес-службі НБУ повідомили, що параметри кредиту, включаючи його термін, процентну ставку і заставу, належать до категорії банківської таємниці в рамках Закону України "Про банки і банківську діяльність", повідомляє УНІАН.

Також повідомляється, що в статистиці НБУ цей кредит відображено в розділі "Фінансові ринки", підрозділі "Аналіз ліквідності" в частині "Інші монетарні операції" на початок дня 23 грудня.

При цьому регулятор зазначив, що також за статтею "Інші монетарні операції" відображені 747 млн грн гривневого еквіваленту купленої регулятором валюти під час інтервенції на валютному ринку 22 грудня в сумі 28,4 млн дол.

Як повідомлялося 20 грудня, НБУ виділив ПриватБанку 15 млрд гривень за ставкою 16% річних до 30 грудня 2016 року.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет Міністрів прийняв рішення націоналізувати Приватбанк. 19 грудня в банк була введена тимчасова адміністрація, яка пропрацює кілька днів. Після цього банк буде націоналізовано за рахунок конвертації випущених Мінфіном ОВДП в капітал фінансової установи.

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що колишнім власникам Приватбанку Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову загрожуватиме кримінальна відповідальність, якщо вони не виконають свої обіцянки щодо реструктуризації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram