ГоловнаЕкономікаДержава

Україна отримала другий транш фіндопомоги ЄС в розмірі €55 млн

Це визнання реформ з боку ЄС.

Україна отримала другий транш фіндопомоги ЄС в розмірі €55 млн

Україна отримала другий транш фінансової допомоги Європейського Союзу в сумі 55,125 млн євро згідно з Угодою про фінансування, укладеною між урядом України та Європейською комісією в 2014 році.

Про це інформує прес-служба Мінфіну.

Відзначається, що ця допомога - це визнання реформ з боку ЄС.

"Зазначені безоплатні та безповоротні ресурси були надані Україні за результатами проведення Європейською комісією оцінки впровадження Україною реформ в сферах боротьби з корупцією, поліпшення системи державних закупівель, поліпшення прозорості та підзвітності у сфері управління державними фінансами, реформи сфери державного управління, реформування системи надання адміністративних послуг, впровадження конституційної реформи і гармонізації виборчого законодавства і законодавства про фінансування політичних партій", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні додали, що еквівалент зазначених коштів у національній валюті, як і кошти першого траншу, направляється на фінансування видатків загального фонду державного бюджету України.

"Отримання зазначеної фінансової допомоги ЄС є черговим кроком в напрямку поглиблення співробітництва між Україною та Європейським Союзом", - повідомили в прес-службі.

У міністерстві нагадали, що це другий і заключний транш, він надається в рамках зазначеного міжнародного договору з ЄС. Перший транш у сумі 250 млн євро отримано Україною в липні 2014 року.

Нагадаємо, раніше в грудні ЄС виділив € 4 млн на допомогу Донбасу. Гроші підуть, зокрема, на закупівлю вугілля для опалення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram