ГоловнаЕкономікаДержава

У 2017 році продавати газ населенню зможуть відразу кілька трейдерів

НАК "Нафтогаз" втрачає свою монополію.

У 2017 році продавати газ населенню зможуть відразу кілька трейдерів
Фото: 24tv.ua

З часу повноцінного запуску компанії "Магістральні газопроводи України" (яка розмежовує поставки, видобуток та реалізацію газу) в третьому кварталі 2017 року НАК "Нафтогаз України" втратить свою монополію на постачання газу населенню. Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" розповів віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон. 

"Газ для населення зараз продається тільки НАК "Нафтогазом". Тепер на ринку є кілька трейдерів, готових відпускати газ безпосередньо для населення. І ціна буде такою, яку запропонує трейдер. Хоча є кілька моментів, які ми повинні вирішити до кінця першого кварталу 2017 року. Наприклад, щоб запрацював ринок природного газу, потрібно монетизувати виплати, які здійснюються за рахунок державного бюджету у вигляді компенсацій споживачам - субсидій, пільг тощо", - розповів Кістіон.

Крім того, за його словами, Кабмін сподівається на ухвалення в цілому закону "Про ринок електроенергії" в першому кварталі 2017 року, а тим часом уряд готує нормативні та підзаконні акти, щоб "запустити ринок електроенергії".

Детальніше про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Володимир Кістіон: "У 2017-2018 році ми матимемо нормальні українські дороги"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram