ГоловнаЕкономікаБізнес

Силовики заблокували роботу 95 заправок "БРСМ-Нафта"

Усього в мережі 166 АЗС.

Силовики заблокували роботу 95 заправок "БРСМ-Нафта"
Фото: brsm-nafta.com

Державна фіскальна служба і поліція блокують роботу близько 95 автозаправних комплексів (АЗК) "БРСМ-Нафта".

"Закрито близько 95 АЗК. Усюди розставлені представники поліції, Нацгвардії і ДФС", - повідомив директор департаменту стратегічного маркетингу мережі Олександр Мельничук у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Мережа "БРСМ-Нафта" налічує близько 166 АЗС у різних регіонах України.

Нагадаємо, в рамках справи про ухилення від сплати близько 1 млрд грн податків 1 листопада 250 співробітників Генеральної прокуратури України та ДФС проводили обшуки в групі компаній БРСМ. "Згідно з рішенням суду, в 21 області накладено арешт на обладнання 5 нафтобаз, 41 АЗС і 4 офісні приміщення. Надалі ми плануємо передати це майно на відповідальне зберігання Міненерго", - повідомляв тоді в фейсбуці генпрокурор Юрій Луценко.

Мережа заправок "БРСМ-Нафта" була створена ще в середині 1990-х років, але пік зростання її автозаправної мережі припав на 2010-2013 роки. Ці успіхи пов'язують з ім'ям Едуарда Ставицького, міністра енергетики та вугільної промисловості за часів Віктора Януковича.

Ставицький неодноразово заперечував, що володіє часткою в "БРСМ-Нафта", але журналістські розслідування неодноразово доводили протилежне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram