ГоловнаЕкономікаДержава

Колишній генконструктор "Антонова" переїхав в Азербайджан

Посаду Дмитра Ківи ліквідували.

Колишній генконструктор "Антонова" переїхав в Азербайджан
Фото: www.wing.com.ua

Колишній генеральний конструктор авіаконцерну "Антонов" Дмитро Ківа переїхав із Києва в Баку, де візьметься за створення азербайджанської авіаційної промисловості.

"Так, я прийняв таке рішення. Воно абсолютно обдумане. Сподіваюся, мені вдасться реалізувати авіаційні проекти в інтересах Азербайджану", - наводить слова Ківи російське агентство Rambler News Service.

"Мою посаду в АНТК "Антонов" просто ліквідували... За моїми відомостями, зроблено це було за вказівкою "високого начальства". Тож іншого виходу я просто не мав", - додав Ківа.

Ківа є розробником військово-транспортних літаків Ан-70, пасажирських літаків Ан-148 і Ан-158, регіонального пасажирського літака Ан-140, військово-транспортного літака Ан-178.

Ківа народився 1942 року в Казані, 1965 року закінчив Харківський авіаційний інститут. З 1964 року працював в Авіаційному науково-технічному комплексі імені Антонова. У 2006 році став генеральним конструктором підприємства, через два роки очолив держконцерн.

У червні минулого року Ківу на посаді керівника державного підприємства "Антонов" змінив Михайло Гвоздьов. Тоді повідомляли, що Ківа залишився генеральним конструктором "Антонова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram