ГоловнаЕкономікаБізнес

На кліматичній конференції ООН 48 країн вирішили повністю відмовитися від вугілля

Вони збираються щонайпізніше 2050 року повністю перейти на відновлювані джерела енергії.

На кліматичній конференції ООН 48 країн вирішили повністю відмовитися від вугілля
Фото: korrespondent.net

У марокканському місті Марракеш у п'ятницю, 18 листопада, завершилася Всесвітня конференція ООН з питань зміни клімату. Учасники виробили план дій для реалізації положень історичної Паризької угоди з питань клімату, підписаної в грудні 2015 року.

Про це пише "Німецька хвиля".

Серед найважливіших рішень, прийнятих у Марокко, зазначено, наприклад, повну відмову від вугілля. 48 країн, які особливо потерпають від змін клімату, хотіли б "якомога швидше" - щонайпізніше 2050 року - повністю перейти на відновлювані джерела енергії. Робиться це з метою не допустити глобального потепління більш ніж на 1,5 градуса. Ці цифри вказано і в Паризькій угоді, але вважаються складними.

Також з ініціативи Німеччини буде створено невеликий партнерський офіс у Вашингтоні, де будуть надаватися консультаційні послуги країнам, які не мають достатнього досвіду в захисті клімату. За словами міністра охорони навколишнього середовища ФРН Барбари Хендрікс (Barbara Hendricks), 150 країн на планеті ще жодного разу не розробляли планів захисту клімату.

Нагадаємо, торік міністр енергетики Володимир Демчишин говорив, що українські шахти зазнають збитків від 250 млн грн на місяць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram