ГоловнаЕкономікаБізнес

Кличко закликав місцеві громади підтримати розвиток малого бізнесу

Столичний градоначальник пропонує розглянути прості і прозорі механізми.

Кличко закликав місцеві громади підтримати розвиток малого бізнесу
Фото: Facebook/Кличко-мер

Мер Києва Віталій Кличко і понад 400 учасників бізнес-форуму «Київ - місто підприємців» звернулися до всіх міських громад України із закликом зробити саме підтримку малого бізнесу, заохочення розвитку підприємництва, створення нових робочих місць національною стратегією розвитку громад.

«Столиця починає першою і пропонує всім місцевим громадам не обмежуватися деклараціями і розглянути введення простих і прозорих механізмів підтримки малого бізнесу шляхом компенсації кредитних відсотків із коштів місцевих бюджетів залежно від кількості нових робочих місць, створюваних завдяки отриманому фінансуванню, - зазначив Віталій Кличко. - Ми наступного року на ці цілі плануємо використовувати більш ніж 10 мільйонів гривень, при цьому такі витрати місцевого бюджету повернуться досить швидко, адже нове робоче місце - це єдиний соціальний внесок і податок із зарплати, а також це економія коштів на виплати із безробіття».

Як зазначив мер Києва, однією з ключових проблем України зараз є високий рівень безробіття. І сьогодні саме малий бізнес здатен створювати нові робочі місця і давати поштовх для розвитку економіки. Українці дуже працьовиті, активні і творчі люди, у яких багато ідей для самозайнятості, малого бізнесу. Вони прагнуть працювати відкрито, чесно сплачуючи податки. Учасники форуму також закликали фінансові установи підтримати цю ініціативу, відкрити і розширити кредитні лінії для самозайнятості, малого і середнього бізнесу, а громадські організації ділової спільноти, структури роботодавців, профільні асоціації - розгорнути програми навчання і підтримки для бізнесменів-початківців, забезпечити надійний захист їхніх прав і інтересів.

«Українські банки готові активно кредитувати розвиток підприємництва, а місцева влада за рахунок програм компенсації кредитних відсотків стимулюватиме вирішення нагальних проблем працевлаштування і відтоку кваліфікованих кадрів, - вважає генеральний заступник голови правління ПриватБанку Юрій Пікуш. - Створення нових робочих місць, насамперед у малому бізнесі, має стати ключовим показником ефективності роботи місцевої влади та конкретних чиновників на місцях - від губернаторів до мерів міст і депутатів місцевих рад».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram