ГоловнаЕкономікаДержава

ФДМ запланував масштабну приватизацію на кінець року

Продаж Одеського припортового заводу і "Центренерго" має схвалити Кабмін.

ФДМ запланував масштабну приватизацію на кінець року
Фото: obozrevatel.ua

Фонд державного майна України запланував на листопад-грудень масштабну приватизацію державних пакетів акцій у низці великих компаній.

Відповідне рішення закріплено наказом голови ФДМ №1345 від 14 вересня, опублікованим у газеті "Відомості приватизації", повідомляє "Інтерфакс-Україна" .

У листопаді на конкурсі з елементами аукціону має відбутися продаж чотирьох обленерго: 70% акцій ПАТ "Миколаївобленерго", 70,009% "Хмельницькобленерго", 65,001% АТ "Харківобленерго" та 50,999% ВАТ "Тернопільобленерго".

На листопад Фонд також запланував конкурсний продаж 99% акцій Дніпродзержинської теплоенергоцентралі, 50% акцій ВАТ "Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного машинобудування", а також 95% ПАТ "Дніпрометробуд" і 50% акцій Машинобудівного об'єднання "Оріон".

На грудень Фонд намітив конкурсну приватизацію 94,567% Одеського припортового заводу, а також 68,29% ПАТ "Центренерго".

Крім цього, на конкурс у грудні також заплановано виставити 94,995% ПАТ "Сумихімпром", 55,248% ВАТ "Запоріжжяобленерго" і 91,596% ВАТ "Акціонерна компанія "Свема", 94,99% Одеської ТЕЦ і 94,833% Херсонської ТЕЦ.

Також на грудень заплановано продаж по 95% (окрім пільгового продажу) Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу і Миколаївської ТЕЦ, а також 51% ПАТ "Спектр-Сміла" і 100% заводу "Красний Луч".

На жовтень Фонд запланував конкурсний продаж 50% акцій ПАТ "Укрнафтопродукт", 25% Дніпровського машинобудівного заводу і 96,129% Тернопільського радіозаводу "Оріон".

Фонд уточнює, що приватизація енергооб'єктів й ОПЗ відбудеться за умови ухвалення Кабінетом Міністрів рішення про умови продажу. Крім того, від уряду відомство очікує ухвалення рішення про приватизацію ПАТ "Дніпродзержинська теплоелектроцентраль", НІіПКІ атомного та енергетичного машинобудування, АТ "Свема", Херсонської та Одеської ТЕЦ, ПАТ "Сумихімпром".

Нагадаємо, продаж часток в ОПЗ планували на грудень 2014 року, але припинили. Влітку підготовка до приватизації відновилася, але в серпні Кабмін вирішив відкласти продаж Одеського припортового заводу.

Голова Фонду державного майна Ігор Білоус на початку вересня заявляв, що "Центренерго" слід продавати 2016 року, після закінчення опалювального сезону.

У 2015 році передбачено 17 млрд гривень надходжень до держбюджету від приватизації державного майна. За січень-серпень ФДМ зміг продати активи лише на 122 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram