ГоловнаЕкономікаДержава

МІУ вирішило відремонтувати дороги Івано-Франківськ - Рахів та Львів - Самбір

У міністерства знайшовся невикористаний залишок кредиту ЄБРР

МІУ вирішило відремонтувати дороги Івано-Франківськ - Рахів та Львів - Самбір
Фото: slando.com

Міністерство інфраструктури збирається направити 100 млн євро на ремонт доріг Н-09 на ділянці Івано-Франківськ - Рахів та Н-13 на ділянці Львів - Самбір.

Як повідомляє прес-служба МІУ, ці гроші залишилися від кредиту ЄБРР, виділеного у 2010 році на загальну суму 450 млн євро. Ці гроші призначалися для ремонту та експлуатаційного утримання дороги М-06 Київ - Чоп, а також для ремонтних робіт на дорогах М-05 Київ - Знам'янка, М-07 Київ - Ковель - Ягодин, Р-02 Київ - Іванків.

У процесі реалізації проекту від ремонту дороги Київ - Іванків відмовилися, бо вона вже ремонтувалася за бюджетні кошти в рамках підготовки до Євро-2012. Крім цього, дорога Київ - Іванків веде у Межигір'я, і у 2010 році її внесли в план ремонту швидше через тодішню політичну кон'юнктуру, ніж у зв'язку з об'єктивною потребою.

Дорога Н-09 є стратегічною транзитною магістраллю, що забезпечує транспортне сполучення з такими державами, як Словаччина, Угорщина, Румунія і Польща. Автодорога пролягає у гірській місцевості, де щорічно фіксується велика кількість зсувів і лавинонебезпечних місць. Берегоукріплювальні роботи на цій ділянці дозволять вирішити частину проблем з регулювання водостоку гірських річок і захистити ці території та населення від періодичних повеней.

Ремонт дороги Н-13 покладе початок створенню кільця автодоріг навколо туристичних та рекреаційних місць Карпатського регіону та основних місць відпочинку: Трускавця, Дрогобича, Борислава. Понад те, це має стати поштовхом для розвитку західного реабілітаційно-спортивного центру, призначеного для реабілітації інвалідів України та українських військових, які отримали поранення під час виконання бойових завдань у зоні АТО.

Нагадаємо, що наразі дорога Н-09 ремонтується на ділянці Львів - Івано-Франківськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram