ГоловнаЕкономікаФінанси

Фонд гарантування вирішив, що Дельта Банк слід ліквідувати

Пропозицію ДІУ про створення перехідного банку відхилили

Фонд гарантування вирішив, що Дельта Банк слід ліквідувати
Фото: www.kp.by

Фонд гарантування вкладів не бачить іншого способу вивести неплатоспроможний Дельта банк з ринку, крім його ліквідації.

Как сообщила пресс-служба ФГВФО, предметний інтерес до банку виказали тільки два потенційні інвестори, але одного з них не допустили до конкурсу через несплату гарантійного внеску, а пропозицію другого - це була Державна іпотечна установа - відхилено як неприйнятну.

Воно передбачало докапіталізацію перехідного банку на 3,1 млрд гривень з коштів держави, але уряд не гарантував виділення цих коштів. Крім того, покупець говорив, що реструктуризує 13,1 млрд гривень боргів перед НБУ і держбанками, але за фактом жоден кредитор не підтвердив узгодження з ним умов реструктуризації. Крім того, конкурсна пропозиція передбачала пролонгацію гарантованих вкладів фізичних осіб на строк не менше ніж 3 роки, що суперечить законодавству. Фонд гарантування пропонував інвестору привести пропозицію у відповідність з фактичним станом справ, але отримав відмову.

Крім того, Фонд не отримав від інвестора дозволу АМКУ на придбання банку, а НБУ своїм рішенням заборонив йому купувати частку в перехідному банку.

Нагадаємо, що Дельта банк - це найбільший банк-банкрут, який виявився в управлінні Фонду гарантування вкладів. Термін роботи тимчасової адміністрації в АТ "Дельта Банк" закінчується 2 жовтня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram