ГоловнаКультура

Книгу Лойка "Аеропорт" висунули на Шевченківську премію

Держкомтелерадіо визнало роман гідним найвищої нагороди України.

Книгу Лойка "Аеропорт" висунули на Шевченківську премію
Фото: dnepr.dafi.ua

Колегія Держкомтелерадіо висунула на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2017 року номінації "Література" роман Сергія Лойка "Аеропорт".

Про це повідомляють на сайті комітету.

Сергій Лойко - журналіст, письменник, фотограф, перекладач, кореспондент газети "Лос-Анджелес Таймс". Під час війни на сході України в 2014 році Лойко став єдиним іноземним кореспондентом, який побував у Донецькому аеропорту.

Результатом чотирьох днів, проведених серед українських військових і добровольців, стала стаття з галереєю фотографій на першій шпальті "Лос-Анджелес Таймс". Тоді ж Лойко почав роботу над романом "Аеропорт", який заснований на реальних фактах. Дія роману починається в аеропорту і розгортається по хвилинах упродовж останніх п'яти днів більш ніж 240-денної облоги.

Минулого року книга була представлена на українському стенді Франкфуртського книжкового ярмарку.

Книгу презентували в Києві у вересні минулого року.

Нагадаємо, Шевченківська премія - найвища державна нагорода України в галузі культури та мистецтва. Рішення про присудження премії приймає президент України на підставі пропозицій Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка. Розмір Шевченківської премії в 2016 році становив 192 тисячі гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram