ГоловнаБлогиБлог Юрія Крикунова

«Реванш» відбудеться за будь-якої погоди! Після виборів…

Скидається на те, що в Уряді переймаються не стільки тим, як закласти базу для стабільного зростання соціальних стандартів, скільки створенням підґрунтя для «реваншу»… Після виборів.

Не вірите? А, подивіться, про що говорять хоча б наші доблесні та перспективні віце-прем’єри. Пан Хорошковський, наприклад, пророкує створення нової системи адресної допомоги… яка, нарешті, дозволить підняти ціни на газ для населення. А пан Тігіпко, взагалі сподівається переконати українське суспільство, що найкращий спосіб реформування системи соціальних пільг полягає в тому, щоб у одних категорій громадян їх забрати, а іншим трохи прибавити.

Характерно, що саме у цьому питанні — вигадуванні нових механізмів та варіантів «покращення життя» українського народу — урядовці працюють злагоджено, наче одна команда. Ба більше того, допомагають один одному виправдати майбутні «непопулярні кроки».

Ось, зокрема, міністр будівництва та регіонального розвитку пан Близнюк запевняє всіх, що житлово-комунальні тарифи не збільшуватимуться…. Доти, доки не зростуть мінімальна зарплата та розцінки на електроенергію.

Але ж Уряд вже розрекламував, що цього року проведе кілька акцій з «копійчаного» збільшення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати. Як це відіб’ється на покращенні добробуту пересічного громадянина ще не відомо, проте міністр вже матиме підстави клопотати про збільшення вартості житлово-комунальних послуг.

А тут ще й пан Хорошковський іде на поміч, заявляючи, що Уряд вбачає певні підстави для збільшення тарифів на електроенергію. Звісно, виключно через несприятливу зовнішню кон’юнктуру.

Ну, як за таких обставин не спробувати ще раз досягти горизонту — підтягнути тарифи до «економічно обґрунтованого рівня»?!

Виходить, що «реванш» відбудеться за будь-якої погоди. Після виборів…

Отже, готуємось до боротьби чи може посилаємо куди подалі цю «команду професіоналів»?

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram