Ірпінська медицина повернулася обличчям до дітей

В Ірпені сьогодні офіційно зареєстровано близько 15000 дітей, а неофіційно проживає майже 20000. І кількість їх невпинно зростає, місто лідирує за показниками народжуваності по Київській області. Тому першочерговими завданнями на 2015-2016 роки ми визначили розвиток міської дитячої інфраструктури. Серед нових об’єктів, що з’явилися в Ірпені цього року – дитяча поліклініка, дитячий садок, дитячі майданчики, дитячо-юнацька спортшкола, дитячо-юнацький клуб. На черзі – дитяча лікарня.

На жаль, за роки незалежності цей важливий медичний заклад опинився у жахливому стані: було холодно, стіни сирі та облуплені, вода іржава, меблі розвалені, медикаментів, інструментів і обладнання не вистачало, послуги були обмеженими, багато приміщень взагалі не функціонували.

Тепер ситуація змінюється. Ми розробили проект реконструкції дитячої лікарні. Влітку почали його реалізацію. Вже замінили вікна, електричну проводку, утеплили фасад. Робимо систему вентиляції та замінюємо водопровідні труби. Раніше значна кількість приміщень лікарні використовувалися не за призначенням – використовувалися під склади і підсобки. Тепер замість 100 робочих приміщень матимемо 150.

Та головне: проект кардинально змінює підхід до обслуговування пацієнтів як у питаннях лікувально-профілактичної роботи, так і у питаннях комфорту. 80% палат розраховані на 2 особи – дитина з матір’ю, 20% розраховані на 4 особи – 2 дитини і 2 матері. Всі палати будуть з туалетом і душем.

Після реконструкції матимемо потужне відділення інтенсивної терапії (реанімації), рентген відділення, діагностичне відділення, лабораторію, аптечний кіоск, фізкабінети і навіть соляну кімнату. Все робиться для того, щоб менше лікувати, а більше займатися профілактикою дитячих захворювань.

Повну реконструкцію дитячої лікарні плануємо завершити до кінця наступного року.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram