ГоловнаБлогиБлог Олександра Ганущина

Перший день/доба голови облради

Чомусь прийнято звітувати за 100 днів роботи. Коли обирають на виборну посаду. Ну до цієї дати відлік пішов – вчора, 19.11.2015 р. мене обрано головою Львівської обласної ради.

Опісля доби з моменту обрання вирішив поділитися враженнями. Спочатку було перше пленарне засідання. Довге в часі, проте результативне. Проголосували усі питання порядку денного, які обговорювали на підготовчій групі і котрі шліфували під час перерв на самій «пленарці». Мова не лише про першого заступника і заступника голови Львівської обласної ради – утворено постійні комісії та обрано їх склад. Причому вдалося навіть скоротити їх кількість - з 13 до 12 (нагадую в раді минулого скликання було 14). І це при наявності в раді 9 політичних фракцій, котрі згідно народного волевиявлення 25 жовтня отримали депутатські мандати. 

Фото: Надано Олександром Ганущиним

Вдячний тим, хто поступився правом мати місце в Президії (посадою голови постійної комісії) в останній момент. Вдячний всім хто підтримав вектор ведення та розгляду проектів рішень.

Як би там не було – рішення прийняті.

Включно з багатостраждальною програмою підтримки органів виконавчої влади, ухваленої в частині заробітної плати. І саме за таку редакцію ми домовлялися на наших засіданнях та консультаціях.

Далі була інтеграційна зустріч, прямий ефір на ЗІКу, від’їзд додому, довга розмова з дружиною про домашні справи, відписування на есемески і привітання у фейсі та на мейлі і, нарешті, сон.

Ранок, дитсадок та школа і місце праці на Винниченка 18. Робочі зустрічі з головою ОДА та заступниками, дві наради зі своїм заступником. Заповнення особової справи та підписання рішень ухвалених вчора разом з іншими паперами. Робоча нарада по обласних програмах, котрі найближче віданню ради.

Ось так пройшла доба. Може не зовсім цікаво, але – чесно. Не обіцяю, що далі буде – бо роботи багато: зміни до регламенту, реформа та скорочення виконавчого апарату, бюджетна сесія… Проте на фейсбуці і у ЗМІ буду намагатися максимально висвітлювати роботу власну та всієї ради.

АПД. Зараз аналізую табличку діяльності постійних комісії ради VI скликання, з метою запропонувати найбільш ефективний варіант роботи із закріпленням радників. Кому цікаво – статистика нижче.

Зведена інформація про роботу комісій VI скликання за 5 років

Олександр Ганущин Олександр Ганущин , Голова Львівської обласної ради (2015-2020)
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram