ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Молюся за чорнобильців!

У ніч з 25 на 26 квітня, я відвідав Церкву Входу Господнього в Ієрусалим (Чорнобильський храмовий комплекс), де разом із духовенством помолився за ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Фото: Предоставлено Олегом Ляшко

Я завжди із скорботою у душі, і гордістю у серці, згадую цих відважних людей – героїв, які ризикуючи своїм життям, ліквідували аварію на ЧАЕС. Багатьох вже давно немає з нами. Але пам'ять про них не згасає у наших серцях. Тому я, разом із священнослужителями, ліквідаторами, і сотнями небайдужих людей, сьогодні у ночі молився на поминальному богослужінні в Пам'ять загиблим ліквідаторам.

Традиційно, молебен почався о 01:23 - точний час вибуху на ЧАЕС. Я був на поминальному богослужіння до кінця,а потім, запалив свічку, і поклав квіти до кургану загиблим героям.

Служба закінчилась традиційною хвилиною мочання, де всі присутні із скорботою вшанували тих, хто віддав своє життя за наше майбутнє. В пам'ять про них, кожного року лунають гучні прощальні дзвони. На цей раз їх було 26 , що символізує 26у річницю аварії на ЧАЕС.

Коли лунають дзвони, і запалюються свічки, моє серце розривається на частини. І дуже важко розуміти те, що людей, які врятували країну від екологічної катастрофи, і дивом залишились живими, нинішня влада зовсім не поважає і не цінує.

Сьогодні у Маріїнському парку, відбулась протестна акція чорнобильських і громадських організацій України, щодо порушення конституційних і законних прав громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи та інших верств населення. Радикальна партія виступила співорганізаторами цієї акції, і прийняла безпосередню участь у мітингу.

Я разом із активістами РПЛ був сьогодні біля Кабміну, і бачив обличчя цих нещасних людей. Я і моя команда, готові всіма силами боротись і відстоювати їх права.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram