ГоловнаСвіт

Прем'єр Британії дорікнув соцмережам за поширення дезінформації: "заворушення розпалювалися онлайн"

Стармер вважає, що офіси соцмереж не контролювали поширення брехні. 

Прем'єр Британії дорікнув соцмережам за поширення дезінформації: "заворушення розпалювалися онлайн"
Кір Стармер
Фото: EPA/UPG

Британський прем'єр-міністр Кір Стармер дорікнув компаніям соціальних мереж за "насильницький безлад", що вирує на їхніх платформах, на тлі заворушень після вбивства трьох дівчаток у Саутпорті. Вуличні зіткнення супроводжувалися дезінформацією, поширюваною в онлайні, пише Politico

Перед тим, як ім'я підозрюваного в нападі стало відомим, у соцмережах постили фальшиві звинувачення проти біженців, а також про те, що влада це приховує. Стармер на вчорашній пресконференції звернувся до офісів соцмереж із закликом дотримуватися законів.

"Дозвольте мені також сказати великим компаніям соціальних медіа та тим, хто ними керує: насильницькі заворушення явно розпалювалися онлайн. Це теж злочин. Це відбувається у вас, і закон має дотримуватися всюди", – сказав він. 

Стармер також анонсував створення поліційної групи для боротьби з бунтівниками, які їздять по країні і створюють хаос. 

  • 29 липня невідомий напав на дитячий танцювальний клуб. Нападник убив трьох дівчаток семи, дев'яти і шести років, поранив ще 11. Після цього в місті почалися антиісламські протести – у зв'язку з походженням нападника. 
  • Заворушення тривали декілька днів і супроводжувалися нападами на правоохоронців. Станом на 31 липня не менше п'яти десятків поліціянтів були поранені. Нападником виявився 17-річний хлопець, а його злочин не пов'язали із тероризмом. Юнак був народжений на території Великої Британії, а його зв'язку з терористами не встановили. 
  • Протести вийшли за межі Саутпорта. Ультраправі протестували й в Лондоні, де також відбулися сутички з поліцією. Правоохоронці затримали близько 100 мітингарів. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram