ГоловнаСвіт

МЗС Італії підтверджує майбутню передачу Україні ППО SAMP/T

Це друга система SAMP/T, яку може отримати Україна. 

МЗС Італії підтверджує майбутню передачу Україні ППО SAMP/T
ЗРК SAMP/T
Фото: mil.in.ua

Голова МЗС Італії Антоніо Таяні підтвердив, що Україна отримає в новому пакеті військової допомоги ППО SAMP/T.

Про це Таяні розповів радіостанції Rai Radio1, повідомляє "Європейська правда".

Таяні зауважив, що уряд Італії готує ще один пакет військової допомоги, зміст якого не розголошується. 

"Але відомо, що ми надішлемо SAMP-T, який є засобом протиповітряної оборони, тобто захист, про який нас попросила сама Україна, це не є таємницею", – додав голова МЗС.

Він підкреслив, що Італія не буде відправляти військових в Україну, а італійська зброя не може бути використана для ударів по Росії.

  • Раніше повідомлялось, що Італія, ймовірно, надішле другу систему ППО SAMP/T в Україну у відповідь на прохання Києва посилити ППО для відбиття російських ракетних атак.
  • Також раніше газета La Repubblica, зазначала, що прем'єр-міністерка Джорджія Мелоні на саміті G7 планує оголосити новий пакет військової допомоги для України на тлі загострення ситуації навколо Часового Яру на Донеччині.

  • Палата депутатів італійського парламенту у лютому схвалила рішення уряду, у якому йдеться про продовження військової допомоги Україні протягом 2024 року. Нашій державі надаватимуть зброю, транспортні засоби і обладнання.

  • Також у листопаді минулого року п’ять італійських компаній долучилися до форуму оборонних індустрій, який раніше відбувся в нашій державі. Вони висловили зацікавленість у співпраці в авіаційній галузі, розмінуванні України, виробництві бронеавтомобілів, захисті повітряного простору, обміні технологічними інноваціями.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram