ГоловнаСвіт

Росія заарештувала американського військового: звинувачує його в крадіжці

Сержант дислокувався в Південній Кореї і мав повертатися додому, але чомусь вирішив поїхати до Росії.

Росія заарештувала американського військового: звинувачує його в крадіжці
Фото: ukrinform.ua

У російському Владивостоці заарештували американського військовослужбовця, 43-річного сержанта Гордона Блека. Росіяни звинувачують його в крадіжці, пише The Guardian.

Неофіційно американські посадовці розповіли журналістам, що військовий дислокувався в Південній Кореї і мав повертатися додому в Техас. Однак чомусь вирішив поїхати до Росії – по справах, непов'язаних зі службою.

Офіційно ж представниця армії США Синтія Сміт підтвердила затримання військового. За її словами, це відбулося у четвер 2 травня. Росія повідомила американську сторону про арешт.

"Держдепартамент США надає відповідну консульську підтримку солдату в Росії", – сказала Сміт.

BBC з посиланням на свого американського партнера CBS додає, що Блеку закидають обкрадання жінки. Речник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив журналістам, що США "знають про цей випадок та інші питання, пов'язані з Росією". Від надання додаткових деталей Кірбі на брифінгу 6 травня відмовився. 

NBC з посиланням на чотирьох американських посадовців додає, що Блек вирішив поїхати до Росії на зустріч із дівчиною, з якою спілкувався. 

  • Торік американського солдата Тревіса Кінга затримали в Північній Кореї. Наразі Кінга вже вдалося повернути додому, де його зрештою звинуватили в дезертирстві: військовий намагався перетнути кордон між Кореями. 
  • Росія тримає у в’язницях низку американців, зокрема керівника відділу корпоративної безпеки Пола Велана та репортера Wall Street Journal Евана Гершковича. Уряд США визнав обох незаконно затриманими та намагався домовитися про їх звільнення.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram