ГоловнаСвіт

Шольц: "Країни ЄС надають недостатньо допомоги для України"

Шольц заявив, що Німеччина, яка є головним європейським союзником України у питанні військової допомоги, не може надавати її сама.

Шольц: "Країни ЄС надають недостатньо допомоги для України"
Фото: Урсула фон дер Ляйєн у Twitter

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що "більшість" країн ЄС не роблять достатньо для підтримки України, яка веде війну з Росією.

Про це Шольц заявив під час спілкування із журналістами після сьогоднішнього саміту ЄС, пише Sky News.

"У багатьох столицях потрібно поставити запитання: чи насправді ми робимо достатньо? Відповідь у більшості випадків може бути лише "ні", – сказав він.

Він додав, що Німеччина, яка є головним європейським союзником України у питанні військової допомоги, не може надавати її сама.

  • Через тривалі дискусії щодо поставок Німеччиною високоточних ракет Taurus для України, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус зізнався, що "втомився" від дебатів на тему постачання Україні цього озброєння.
  • Німеччина серед країн Євросоюзу дала Україні найбільші за сумою зобов'язання щодо військових постачань. Станом на 31 жовтня її зобов’язання становили понад 17 мільярдів євро, вартість яких приблизно в п’ять разів перевищує внесок Данії – наступного найбільшого вкладника.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram