ГоловнаСвіт

У випадку катастрофічного розвитку війни Велика Британія готова відправити свої війська в Україну, – Пристайко

Інші країни також наближаються до сохожого рішення.

У випадку катастрофічного розвитку війни Велика Британія готова відправити свої війська в Україну, – Пристайко
Фото: Укринформ

Велика Британія може направити в Україну свої збройні сили за умови катастрофічного розвитку війни. Інші країни Заходу також наближаються до такого рішення, однак саме Британія перша у цьому списку.

Про це заявив експосол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

На запитання, чи готова Британія відправити своїх солдатів в Україну, дипломат заявив, що "ніхто ніколи не визнає" цього, а особливо політики. 

“Щоразу, коли їх будуть запитувати, вони будуть казати, що “ні-ні, ми як, ну куди, при чому тут, ми краще дамо все, що завгодно”. Але насправді розрахунки про те, що не дай Бог доведеться застосовувати Збройні сили, ведуться військовими. Для цього військові і є, і дипломати, для того, щоб планувати на майбутнє. Керівництво держави політично має ухвалити рішення, це план нормальний чи ненормальний. Але наш обов’язок, для цього ви нас тримаєте, планувати на найгірше. Найгірше застосування для цих країн”, — зазначає Пристайко.

Пристайко уточнив, що такий перебіг подій може відбутися лише при катастрофічному розвитку війни, зокрема, продовженні окупації.

Також дипломат додає, що жодне суспільство не готове до цього, у тому числі і суспільна думка Великої Британії.

"Жодна демократична держава не готова до застосування, що б Путін не розповідав, що сидять там десь в МІ6 чи у військовій розвідці Британії і планують, як би напасти на Кремль. Демократичним державам, які залежать від циклу перевиборів, які залежать від своїх виборців, які вимушені сто разів пояснювати, щоб зробити перший крок, дуже важко це зробити", — сказав він.

  • З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну Євросоюз адаптував оборонну промисловість до умов війни. Європа збільшить допомогу для України до 480 тисяч снарядів, а наступного року доведе здатність виробництва боєприпасів до рівня 1 мільйон снарядів на рік.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram