ГоловнаСвіт

Влада Румунії перевірить всі АЗС після смертельних вибухів, - прем'єр

"Якщо буде потрібно, ми внесемо законодавчі зміни протягом наступного тижня".

Влада Румунії перевірить всі АЗС після смертельних вибухів, - прем'єр
Фото: Укрінформ

Влада Румунії перевірить всі станції LPG зі зрідженим газом після того, як на одній із них в окрузі Креведія сталися два вибухи, які призвели до загибелі кількох людей і майже 60 постраждалих.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на Romania Journal.

"Від завтрашнього дня (28 серпня, - ред.) по всій країні всі газозаправні станції будуть перевірені. Крім того, там, де будуть виявлені порушення, які можуть призвести до загибелі людей або створять загрозу для людей, діяльність буде закрита на місці. Якщо буде потрібно, ми внесемо законодавчі зміни протягом наступного тижня, щоб ці речі відбувалися без судових позовів і без того, щоб певні люди намагалися зберегти свій бізнес, навіть якщо він незаконний", – заявив прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку.

Відомо, що в результаті трагедії був активований Європейський механізм цивільного захисту для передачі поранених за кордон. Перших пацієнтів вже відправили до Бельгії та Італії.

Міністр охорони здоров’я Александру Рафіла додав, що є ще декілька пацієнтів, які будуть переведені до Австрії, Німеччини та Норвегії.

За попередніми даними розслідування, компанія, оператор станції LPG зі зрідженим газом, де сталися вибухи, більше не мала дозволу на роботу з 2020 року.

Нагадаємо, перший вибух стався, коли працівники заправки підключали нову цистерну з паливом. Потім виникла пожежа. Вогонь охопив дві цистерни і будинок неподалік. Тоді повідомлялося, що одна людина загинула і 57 дістали поранення.

Приблизно через дві години після першого вибуху стався другий. Постраждали 26 пожежників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram