ГоловнаСвіт

​Грузія впустила на свою територію п'ятьох колишніх ув'язнених із Херсонщини, яких вивезли окупанти

Їм допоможуть у підготовці документів для повернення в Україну.

​Грузія впустила на свою територію п'ятьох колишніх ув'язнених із Херсонщини, яких вивезли окупанти
Ілюстративне фото

Грузинська влада пропустила на свою територію п'ятьох колишніх ув'язнених із Херсонської області, вивезених у Росію окупаційною владою.

Про це повідомила "Новая газета Европа" із посиланням на організацію Unmode.

Наразі правозахисники везуть чоловіків у безпечне місце, де вони зможуть відпочити. Після цього їм допоможуть у підготовці документів для повернення в Україну.

Як повідомлялося, у нейтральній зоні між кордонами РФ і Грузії "застрягли" громадяни України: п'ятеро з шести - це колишні ув'язнені з Херсонської області, яких примусово забрали в Росію. МЗС України опікувалося їхньою справою і проводило перевірку.

У МЗС Грузії заявили, що запропонували допомогу українському посольству, щоб пропустити цих людей через свою територію і передати їх  Україні. Також було проведено спеціальну зустріч із повіреним у справах України Олександром Шульгою.

Видання також зазначає, що у вересні минулого року, незадовго до відступу російської армії з Херсона, окупаційна влада вивезла із в'язниць через Крим близько 2500 ув'язнених. Більшість із них відправили до колонії на півдні РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram