ГоловнаСвіт

Унаслідок урагану в США загинули щонайменше 23 людини

Шторми почалися в ніч на пʼятницю і вже завдали руйнувань на сотні миль, від Міссісіпі та Алабами на півдні до Іллінойсу та Вісконсіна на півночі. 

Унаслідок урагану в США загинули щонайменше 23 людини
Фото: скріншот New York Times

У США через шторм із сильним вітром, зливами і торнадо загинули щонайменше 23 людини, ще десятки були поранені. Ураган перемістився із південних і середньо-західних частин країни на схід, повідомляє New York Times.

У Теннесі загинули сім людей, електромережі обірвані, а деякі будинки – зруйновані. Згідно з даними місцевої влади, щонайменше пʼятеро людей загинули в Арканзасі, де вирувало торнадо. Ще четверо загинули в Іллінойсі та троє – в Індіані. 

Мер Саллівана (населення 4200 осіб) повідомив про загибель трьох людей. 

Шторми почалися в ніч на пʼятницю і вже завдали руйнувань на сотні миль, від Міссісіпі та Алабами на півдні до Іллінойсу та Вісконсіна на півночі. Джейк Сожда, метеоролог AccuWeather, сказав, що система відзначалася своєю потужністю та масштабом, і що така негода відбувається раз на кілька років, оскільки був не один, а два одночасні осередки.

"Зазвичай найбільший ризик дійсно зосереджений в одній області. Мати дві окремі території, які мали такий значний ризик для торнадо — це, безперечно, більш рідкісне явище", – пояснив він. 

У місті Белвідер (Іллінойс) вітром зірвало дах із наповненого людьми театру. Є жертва і поранені. 

Нагадаємо, що в березні в одному штаті Міссісіпі унаслідок штормів і торнадо загинули 23 людини. Сотні людей лишилися без осель. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram