ГоловнаСвіт

У Парижі на вчорашніх протестах затримали понад 200 мітингарів

Загальна кількість арештованих протестувальників у країні перевищує три сотні. 

У Парижі на вчорашніх протестах затримали понад 200 мітингарів
Фото: ЕРА/UPG

У Парижі під час учорашніх протестів проти підвищення пенсійного віку затримали 217 мітингарів, пише RTL.

Загалом у французькій столиці участь у вчорашньому протесті взяли близько 6000 людей. Поліція застосувала водомети та сльозогінний газ після того, як деякі протестувальники запалили вогонь на центральній площі Place de la Concorde. 

Мітинги пройшли і в інших містах Франції. У Марселі протестувальники розгромили низку магазинів. Також у Ліоні, Нанті, Ренні, Ліллі та Греноблі відбулися сутички між демонстрантами та поліцією. Загальна кількість затриманих після вчорашніх мітингів у Франції становить близько 317.

Нова хвиля обурення серед французів викликана рішенням президента Еммануеля Макрона проштовхнути пенсійну реформу без голосування в нижній палаті парламенту. Після оголошення про це тисячі протестувальників у різних містах вийшли на вулиці. 

Невдоволення людей викликає підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років. Французька влада наполягає, що це є необхідним заходом для уникнення дефіциту, спричиненого антиковідними обмеженнями та енергетичною кризою. 

Пенсійна реформа обговорюється протягом шести тижнів, і весь цей час французи виступали з протестами, висловлюючи незгоду з підняттям віку виходу на пенсію. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram